Cumhuriyet Ortaokulu

Belgegeçer : .
WEB https://carsambacumhuriyet.meb.k12.tr
Adres : ÇAY MAH. ŞEHİT ASTSUBAY ÖMER HALİSDEMİR CAD. CUMHURİYET ORTAOKULU BLOK NO: 36 ÇARŞAMBA / SAMSUN
VİZYON : Bilim ve teknolojinin farkında olan, değişime ve gelişime açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik kabul eden, en az bir yabancı dili çok iyi bilen, yüksek moral değere sahip, kendine güvenen, katılımcı, kendini sorgulayan etkili ve nitelikli, çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir. Sadece bu kentin değil, Türkiye´nin en başarılı okullarından biri olmaktır.
MİSYON : ÇAĞDAŞ,DEMOKRATİK, KENDİSİ, AİLESİ VE ÇEVRESİ İLE BARIŞIK, BAŞKALARI İLE İYİ İLİŞKİLER KURAN HOŞGÖRÜLÜ PAYLAŞMAYI BİLEN DÜRÜST VE MUTLU BİREYLER YETİŞTİRMEK
BAŞARILAR :

Saatler : 08:30/15:15
Isınma : Doğalgazlı
Pansiyon : Pansiyon yok.
Servis : Öğrenciler için taşımalı öğrenci servisi ve özel servisler vardır.
Ulaşım : ÇARŞAMBA BELEDİYESİ OTOBÜSLERİ İLE HER 10. DAKİKADA BİR SAMSUN´A ARAÇ KALKMAKTADIR.
Yerleşim Yeri : İLÇE MERKEZİ
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İLÇE MERKEZİNDE OLUP İL MERKEZİNE 38 KM
Kontenjan Bilgileri : Kayıt bölgesi kontenjanı vardır.
Okulun Sınav Başarı Durumu : 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında; 162 öğrencimizden 145´i merkezi sınava girmiş olup 39 Fen Lisesi, 2 Sosyal Bilimler Lisesi, 1 Proje And. İmam Hatip Lisesi´ne, 84 And Lisesi, 30 Mesleki Teknik And. Lisesi, 5 And. İmam Hatip Lisesi, 1 Meslek Eğitim Merkezine öğrencilerimiz yerleşmiştir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : Merkezi Sınav Kazandırma Başarısı %30'dur.
Sportif Etkinlikler : Atletizm, Futbol, Voleybol
Bilimsel Etkinlikler : Tübitak, Teknofest